Passa al contingut principal

Motius per abandonar el sofà



Embotir-se conscientment. Endrapar. El desfici d’engolir un àpat llardós i exagerat. Obstinat per un objectiu:

La migdiada abissal.

El descans esfèric d’una digestió plúmbia. L’abandó al plaer despreocupat de la immersió onírica més profunda.

Glopades de sang galopant cap a l’estómac. Ulls aclucant-se. Parpelles deleroses de protegir el fimbreig de les pupil·les. Tentinejar fins el sofà. Neurones en hivernació progressiva. Sinapsis reconfigurant-se.

Son profund. Astronauta ingràvid. Bus sense escafandre.

Descompressió sobtada. Rutina amable de reanimació violentada. Inspira profund. Pulmons eixuts. Torna a prendre aire amb celeritat. No reïx. Expira. Inspira. Inspira. Inspira esbatanant els ulls i amb boca oberta. Visió entelada. Un teixit li oprimeix la cara. Obstrueix tots els orificis. Ofec. Pessigolleig insuportable al paladar i la campaneta. Borrissol entaforat a la gola. Faringe obstruïda. Tus amb violència. Llàgrimes expel·lides per l’esforç. Escup borrissol, grumolls de moc i sang en ebullició. Intent d’eixugar-se les comissures dels llavis. Fracassa. Immobilitzat de mans i peus pel feltre del sofà. Angoixa. Oprimit amb fermesa per coixins i respatller. Suor amarant tot el cos. Inspira. Inspira. Expira. Pressió excessiva al tronc inferior. Crac sec. Espetec intern. Dolor agut i profund sota genoll. Cama esquerra cedint en un angle impossible. Mareig insondable. Arcades i vòmit contingut. Bilis agra escapant-se entre les dents. Lluita contra el desmai. Concentració en la respiració. Inspira, inspira, expira. Llavis tremolosos. Quasi momificat.

Caçador indolent. Confiat de la victòria. La pressió disminueix.

Moment de lucidesa. Inspira. Inspira. Reacció ràpida de presa desnonada. Cop de colze a la ronyonera encoixinada. Expira. Cessió insospitada. Llambregada desesperada cercant escapatòria. Repta frenètic cap a la chaise long, aliena a l’agressió. Mig tors alliberat. L’enemic desperta. La contracció torna, violenta. Costelles esberlades. Pulmons i intestins perforats. Mil agulles clavades a l’abdomen. Semiinconscient. La chaise long pren partit. S’entortolliga sobre ella mateixa. Ofereix una vagina de feltre cap a l’abisme. L’estrangulament cedeix de nou. Solució salomònica. L’instint de supervivència roman. Endinsar-se a l’única sortida possible. Desaparèixer.


(Guanyador de l’11è concurs de microrelats de terror de Molins de Rei)

Comentaris